Koreansk mat & Galleri

En smak av Korea

Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi.

Ingredienser som används förutom ris är nudlar, salladskål, svamp, spenat, rättika, tofu, soja- och böngroddar, gurka, sjögräs, ägg, fisk, kyckling, nöt- och fläskkött.

I koreansk mat ingår många små- och sidorätter (banchan). Det är jästa grönsaker, ofta kål, starkt kryddade med chili, vitlök och ingefära. Kimchi är den som är mest känd och serveras till all mat.

Det som är mest kännetecknande för den koreanska maten är kryddningen. De grundläggande smaksättningarna röd chilipeppar (gochu), salladslök, sojasås, sojabönpasta, sesamfrö, sesamolja och vinäger kombineras på
olika sätt för att förhöja smaken på och intensifiera den koreanska maten.

Klicka här för fler foton och videor:

Facebook: @koreana.hbg
Instagram: @koreana_helsingborg
TikTok: @koreanahbg
Tripadvisor: Koreana in Helsingborg