Koreanskt mat

En smak av Korea

Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje
måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi.
Ingredienser som används förutom ris är nudlar, salladskål, svamp, spenat, rättika,
tofu, soja- och böngroddar, gurka, sjögräs, ägg,
fisk, kyckling, nöt- och fläskkött.

I koreansk mat ingår många små- och sidorätter (banchan). Det är jästa grönsaker,
ofta kål, starkt kryddade med chili, vitlök och ingefära.
Kimchi är den som är mest känd och serveras till all mat.

Det som är mest kännetecknande för den koreanska maten
är kryddningen. De grundläggande smaksättningarna röd chilipeppar (gochu),
salladslök, sojasås, sojabönpasta, sesamfrö, sesamolja och vinäger kombineras på
olika sätt för att förhöja smaken på och intensifiera den koreanska maten.